Eline Dorrestijn

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, EMDR, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, eHealth, Praktijk ondersteuner GGZ

Ik werk met veel plezier als GZ-psycholoog i.o. bij Vitaal GGZ. Mijn dagelijks werk bestaat uit psychodiagnostiek en het geven van behandelingen. Het is voor mij een uitdaging om elke cliënt als persoon te begrijpen. Ik heb daarom tijdens behandeling en diagnostiek aandacht voor zowel kwetsbaarheden als sterke kanten en omstandigheden die meespelen. Als psycholoog werk ik het liefst samen met cliënten: ik vanuit de rol van deskundige op het gebied van geestelijke gezondheid, cliënten vanuit hun rol als expert over zichzelf.

Na mijn bachelor klinische- en ontwikkelingspsychologie heb ik een master gevolgd waarin ik klinische psychologie combineerde met wetenschappelijk onderzoek. Hoewel ik met twee benen in de praktijk sta, vind ik onderzoek naar psychische stoornissen erg belangrijk. Sinds ik in januari 2018 werkzaam ben bij Vitaal GGZ – eerst als stagiaire, later als basispsycholoog – zie ik het als een uitdaging om nieuwe wetenschappelijke inzichten te integreren met kennis uit de praktijk zodat elke cliënt de meest effectieve behandeling krijgt.