Elke Bothe

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, Oplossingsgerichte therapie, EMDR, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, Positieve psychologie, ACT

Mijn naam Is Elke. 5 jaar heb ik als basispsycholoog gewerkt en ben inmiddels gestart met de GZ-opleiding. Mijn kracht ligt in verbinding maken; verbinding maken met jezelf, de ander en je waarden, passies en dromen. Ik ben van mening dat klachten ontstaan als de verbinding op een of meerdere van deze terreinen verstoord is. Mijn houding tijdens gesprekken wordt gekenmerkt door openheid, respect, transparantie en nieuwsgierigheid. Ik vind het belangrijk om goed samen te werken; ik sta hierbij naast de client, waarbij ik (met psychologische kennis in mijn achterhoofd) meedenk in wat maakt dat iemand vastloopt en samen besluiten we wat de eerste stap vooruit gaat zijn. Dit doe ik middels een gesprek, maar ook via ervaringsgerichte oefeningen en oefeningen voor thuis. Ieder mens is uniek en ik streef er in mijn gesprekken naar dat je jezelf beter gaat begrijpen en meer inzicht krijgt in jouw krachten en kwetsbaarheden. Ik ben er van overtuigd dat iedereen een natuurlijke veerkracht heeft en mijn doel is om deze aan te boren, zodat iemand weer op eigen voet verder kan.

Ik heb me inmiddels geschoold in cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, schematherapie en EMDR. Tevens maak ik soms gebruik van mindfulness of principes van ACT. Ik heb de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de verslavingszorg en in de psychiatrie. Ik heb een bijzondere affiniteit met persoonlijkheidsproblematiek, de fase van jongvolwassenheid en thema’s als identiteit en hechting.