Gerdie Langenhuizen

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Oplossingsgerichte therapie, EMDR, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, Positieve psychologie, ACT

Ik werk sinds maart 2020 bij Vitaal GGZ. Ik ben al lange tijd werkzaam als GZ psycholoog in de GGZ en doe zowel diagnostiek als behandeling. Ik werk vooral vanuit gedragstherapeutisch kader (CGT), maar kan ook andere methoden inzetten, zoals oplossingsgerichte therapie, ACT, cliëntgerichte en psychodynamisch psychotherapie.
In CGT gaat men er vanuit dat gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen. Aanhoudende ongewenste gedachten kunnen gevoelens en gedrag negatief beïnvloeden. Het aanleren van andere, meer realistische gedachten kan gedrag en gevoel in positieve zin doen veranderen. CGT is een gestructureerde en doelgericht werkwijze die in eerste instantie uit gaat van de problemen er in het heden spelen. Er wordt relatief veel gewerkt met oefeningen die buiten de therapie uitgevoerd worden.
BIG-nr. 69050712725