Hans West

Specialisme(n): Spanningsklachten, Hyperventilatieproblematiek, Verslaving en Afhankelijkheid, Psychosomatiek, Ademscholing

Ik werk met plezier als open-minded PMT-er bij Vitaal GGZ.
Veel van mijn dagelijks werk draait om het leren herkennen van lichaamssignalen en wat ik vaak zeg: “leren kijken op je interne kompasje zodat je beter de weg kan vinden”

Na een opleiding fysiotherapie en tijdens een klein decennium in het Astmacentrum in Davos, Zwitserland, heb ik allerhande opleidingen in lichaamsgericht psychotherapie gedaan -soms wat zweverig, vervolgens heb ik daar Integratieve BewegingsTherapie van Petzold onder gelegd (een opleiding aan de VU).

Met die opleiding in mijn achterzak heb ik een aantal jaar her-en-der in de klinische psychiatrie gewerkt (depressie, trauma, neurose) en vervolgens 25 jaar in de verslavingszorg. Wat ik altijd interessant vond omdat je van tevoren nooit weet wat daaronder vandaan komt als je niet met een vermanend vingertje gelijk over abstinentie begint.

Het draait erom dat je gaat denken over je gevoel en dat je jouw gedachten leert navoelen.

Ik vind altijd dat mijn cliënten uiteindelijk zelf verantwoordelijk zijn maar ik ga graag naast hen staan en leg dingen graag helder uit zodat mensen vooral zelf verstandige keuzes kunnen gaan maken.