Jorieke van der Willik

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, eHealth, Positieve psychologie

Sinds 2018 werk ik als GZ-psycholoog i.o. in de praktijk in Lunteren. De kleinschaligheid van deze locatie vind ik prettig; op deze plek wordt er de tijd voor je genomen en sta jij centraal. We zullen proberen in kaart te brengen waarin je vastloopt of moeite ervaart; en welke mogelijkheden/handvatten er zijn om hier op een andere manier mee om te gaan. Ik ben gespecialiseerd in ADHD, autisme en angstproblematiek.

Opleidingen

Tijdens mijn bachelor psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen deed ik ervaring op in het begeleiden van mensen met ADHD en autisme. Omdat ik ook gefascineerd was geraakt door de interactie van je gedachten/ gevoelens en je lichamelijke gesteldheid, heb ik de tweejarige master Medische psychologie in Tilburg gevolgd. Ik deed werkervaring op bij het St. Anna ziekenhuis te Geldrop met een zeer diverse clientenpopulatie. Na mijn master kreeg ik de mogelijkheid om me te verdiepen in het geven en opzetten van een sociale vaardigheidstraining waarbij mensen zich assertiever leren opstellen. Ook volgde ik de opleiding Cognitieve Gedragstherapie (CGT), zodat ik ook mensen met bijv. een depressie, trauma of angstklachten kan helpen. De opleiding voor EMDR heeft ervoor gezorgd dat ik in een relatief korte tijd mensen kan helpen met het verwerken van traumatische gebeurtenissen.

Werkervaring

Ik ben na mijn opleidingen een aantal jaar werkzaam geweest bij een instelling gespecialiseerd op het gebied van diagnostiek en behandeling van ADHD en autisme. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan met cliënten uit verschillende culturele achtergronden en heb ik ervaren dat de context vaak een belangrijke rol speelt bij het begrijpen en het behandelen van klachten. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om deze context of geloofsovertuiging een plek te geven binnen de behandeling.

Therapeut

Mijn werkstijl is: respect voor wat er is, concreet, empathisch, direct en onomwonden. Duidelijk, actief en met een vleug humor. Ik werk met passie en geniet van wat ik doe in mijn werk. Voor mij betekent het ontmoeten van mensen in mijn werk het samen op trekken in een belangrijk ontwikkel moment in het leven van de ander.

Wetenschapper

Omdat ik het belangrijk vind dat behandelingen en zorg wetenschappelijk onderbouwd zijn ben ik direct na mijn master aan een PhD traject begonnen. Ik was projectleider van een internationaal onderzoeksteam op gebied van kwaliteitsverbetering in de zorg. Ik merk in het begeleiden van cliënten uit het bedrijfsleven dat deze kennis van toegevoegde waarde kan zijn bij het creëren van overzicht in hun bedrijf (processen). Tevens is de kennis van het schrijven en structureren van wetenschappelijke artikelen zeer handig voor studenten die vastlopen met o.a. hun thesis.