Maruschka van Duren

Specialisme(n): Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, EMDR, Relatietherapie, Psychologisch onderzoek, generalistische basis GGZ, Specialistische GGZ, Positieve psychologie, ACT

Ik werk als GZ-psycholoog en Relatietherapeut vanuit de praktijk in Lunteren en Nijkerk. Ik help mensen hier graag om de kracht in zichzelf weer terug te vinden. Ik geloof namelijk dat iedereen de oplossing voor zijn klachten al in zich heeft en dat ik als therapeut slechts help om deze kracht weer aan te boren.

Opleidingen

Al van kinds af aan ben ik nieuwsgierig naar wat mensen drijft, naar wat maakt dat ze doen wat ze doen. Vanuit die nieuwsgierigheid ben ik in 2008 Psychologie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na mijn Propedeuse maakte ik een overstap naar de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde ik daar mijn Bachelor diploma en aansluitend ook een Masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie. Na mijn Universitaire opleiding heb ik nog diverse nascholingsopleidingen gedaan en elk jaar komen er daar weer een paar bij. Ik doe deze opleidingen om mezelf te blijven ontwikkelen en bij te blijven in mijn vakgebied, maar vooral ook omdat ik Psychologie gewoon hartstikke leuk vind. Het vak blijft in ontwikkeling en dat maakt het nou juist zo interessant.

Werkervaring

Voordat ik aan de slag ging bij Vitaal GGZ werkte ik in mijn eigen praktijk en heb ik werkervaring opgedaan in de Forensische Psychologie en in de Basis GGZ. Ik kwam er daar al doende steeds meer achter dat mijn voorkeur uit gaat naar de laatste doelgroep, maar ook naar relatietherapie. Om die reden ben ik mij hier verder in gaan verdiepen en geef ik nu ook EFT-relatietherapie.

Betrokken therapeut

Ik ben geen afstandelijke professional met een 9 tot 5 mentaliteit. Ik wil als therapeut graag betrokken zijn bij mijn cliënten en naast ze staan voor zo lang dat nodig is. Samen zoeken we naar de oplossing, naar wat voor jou of jullie werkt en hoe we dat kunnen bereiken.

Gezin

Naast psycholoog ben ik vooral ook een vrouw en moeder die midden in het leven staat. Door mijn kinderen, kan ik mij goed verplaatsen in vragen rondom ouderschap en opvoeden. Wanneer ik niet aan het werk ben, breng ik graag zo veel mogelijk tijd met ze door. Naast mijn kinderen heb ik ook een passie voor dieren en ben ik regelmatig met mijn paarden of hulphond (die ik opleid voor Stichting Hulphond Nederland), in het bos te vinden.

BIG-nr. 89930850025