Behandelplan

Je stelt, samen met de behandelaar, een behandelplan op. Dit plan sluit aan op je hulpvraag, de mogelijkheden en is herstelgericht zodat je weer op eigen kracht verder kunt. In het behandelplan staat in het kort genoemd wat je klachten zijn, wat jouw hulpvraag is, wat het behandeldoel is en op welke wijze naar dit doel toegewerkt zal worden. Samen bepaal je welke behandelvorm het beste past.

Behandelverloop

Eén manier is sessies met de behandelaar op de praktijk.
Je kan ook kiezen om zelf aan de klachten te werken via e-health modules. Voordeel is dat het onafhankelijk van de praktijk kan , want er is alleen een internet verbinding nodig. Het betekent overigens niet dat je er helemaal alleen voor staat. In de achtergrond monitoren we de voortgang en als je stilvalt nemen we contact op om te overleggen hoe verder. Natuurlijk is het ook mogelijk om sessies op de praktijk te combineren met e-health modules. Dan heb je naast de e-health die je op eigen kracht doet enkele sessies met de behandelaar. En natuurlijk is er in de achtergrond de monitoring.
Deze (bondige) informatie versturen we, als je akkoord bent, ook in de vorm van een aanmeldbrief naar je huisarts. Dan weet deze ook dat de behandeling is gestart, wat we samen hebben vastgesteld en wat we gaan doen om de klachten te verminderen.

Aan het einde van de behandeling, in de laatste sessie, wordt besproken en samen bepaald hoe terugval voorkomen kan worden. Het terugvaldocument krijg je mee. Verder vul je weer de online klachtenlijst in. Ook vindt er een eindevaluatie en tevredenheidsonderzoek plaats.

Ook bij afsluiting van de behandeling zullen we een brief aan de huisarts sturen om hem of haar op de hoogte te brengen. Bijvoorbeeld van de vooruitgang en het afronden van de behandeling.

Therapievormen

Vitaal GGZ biedt zowel Generalistische GGZ als specialistische GGZ aan. Waar nodig wordt psychologisch onderzoek ingezet. De volgende therapievormen passen we toe:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Schematherapie
  • Oplossingsgerichte therapie
  • Acceptance and Commitmenttherapie
  • EMDR
  • Relatietherapie
  • E-health modules (bv. Eerste stap naar herstel, Veerkracht, Depressie, Angst, Dwang, Schema, Slaap, Eenzaamheid, Ontspannen, Piekeren, etc)
  • Groepstherapie

Behandeling gericht op mogelijkheden

Tijdens behandelingen wordt gebruik gemaakt van de werkwijzen die in de positieve psychologie gebruikelijk zijn, waarbij vooral gericht wordt op mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. De aandacht richt zich dus op het versterking van kwaliteiten. Het gaat immers om 'het vermogen je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, mentale en fysieke uitdagingen van het leven'.

Richtlijnen en zorgstandaarden

Wij maken gebruik van de richtlijnen en zorgstandaarden waarin de laatste inzichten zijn verwerkt. De belangrijkste bronnen zijn het Trimbos Instituut en GGZ standaarden. Verder wordt gebruik gemaakt van door onszelf gedefinieerde Zorgpaden die zo nodig zijn samengesteld in samenwerking met andere disciplines.

Wachttijden per locatie

Afhankelijk van uw klachten is de minimale wachttijd tussen aanmelding en intake zoals hieronder.
De wachttijd tussen intake en behandeling is +/- 4 weken. Er is geen verschil tussen diagnosegroepen.

Nijkerk

0
GBGGZ
0
SGGZ

Lunteren

0
GBGGZ
0
SGGZ

Zeewolde

0
GBGGZ
0
SGGZ

Wachttijden bijgewerkt per 8 april 2024.

Bel mij s.v.p.

Nieuwe aanmelding? Klik hier.

De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.
De velden gemarkeerd met een sterretje * zijn verplicht.